Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Vemmelev - tirsdag den 15. september


Vemmelev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Industrivej, Jyderup
Drejergangen, Karlslunde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gundestedvej, Hvalsø
Bygmarken, Kr. Sonnerup, Kirke-Såby
Hjortemarksvej, Kisserup, Hvalsø
Hegnet, Køge
Sommerdalen, Greve
Kalundborgvej, Holbæk
Tingstedet, Sæby, Kirke-Hyllinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Arbejdsulykke – Hjortsvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 10.16 var en mand kommet til skade i forbindelse med sit arbejde, så en ambulance var blevet tilkaldt. Politiet kørte også til arbejdsstedet og fik klarlagt, at en 54-årig mand fra Dianalund havde arbejdet med en tryklufthammer. Af ukendte årsager havde han fået hammerhovedet ned i sit eget hoved med en flænge til følge, så han blev indbragt til skadestuen til fornøden behandling. Politiet underrettede Arbejdstilsynet om ulykken, som myndighederne nu i fællesskab undersøger nærmere for at afklare, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Mange biler udsat for hærværk – Hjulmagervej, Holbæk

Kl. 11.53 rykkede en patrulje ud for at kigge nærmere på en del parkerede biler ved et autoværksted, idet de var blevet udsat for hærværk. Politiet kunne konstatere, at 17 ud af ca. 25 biler var blevet udsat for hærværk i løbet af natten mellem søndag og mandag. Bilerne havde alle fået diverse ridser i lakken, som en ukendt person havde forøvet i løbet af natten. Politiet har nu optaget rapport om det omfattende hærværk i et forsøg på at finde frem til en person, der kan drages til ansvar herfor.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt i området ved Hjulmagervej i løbet at natten mellem søndag og mandag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uorden på perronen – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 12.53 fik politiet en anmeldelse fra en rejsende om, at en formentlig spirituspåvirket mand havde stået og tisset på perronen på Roskilde togstation. Den rejsende havde sammen med andre påtalt dette, hvorefter manden fik en truende attitude over for dem. Da en patrulje kom til området, stak manden af i løb i retning mod Algade og tog undervejs en meget iøjnefaldende trøje af undervejs. Politiet fandt dog frem til manden ved Algade og påtalte adfærden over for en 51-årig mand fra Borup. Han blev opfordret til at tage hjem, så han ikke forstyrrede andre i Roskilde med sin adfærd.

Mistet badedyr – Kystvejen, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 13.13 underrettede en 27-årig kvinde fra Roskilde, at hun under ophold på stranden ved Strøby Egede havde mistet sit badedyr. Der var tale om en stor lyserød flamingo, der var blæst ud på vandet. Hun ønskede blot at underrette politiet herom, så der ikke blev iværksat en søredningsaktion, såfremt andre måtte bemærke badedyret langt ude på vandet. Politiet noterede sig oplysningerne om det bortblæste badedyr og modtog i øvrigt ingen efterfølgende henvendelse fra andre personer med en bekymring om, at nogen kunne være i nød.

Aktion mod udnyttelse af mennesker – Roskilde / Ringsted / Greve

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjælland Politi deltog mandag i en fælleseuropæisk Europol-indsats mod menneskehandel og mulig udnyttelse af menneskers arbejdskraft i den forbindelse. I aktionen deltog også Arbejdstilsynet og Center mod Menneskehandel, når myndighederne aflagde besøg hos forskellige virksomheder, hvor der måske kunne være mistanke om udnyttelse af arbejdskraften eller menneskehandel.
I Roskilde by fik to virksomheder inden for autobranchen og en massagevirksomhed et uanmeldt besøg, hvorunder de udenlandske personer, som myndighederne traf, blev kontrolleret uden at finde grundlag for at mistænke hverken dem eller virksomhederne for udnyttelse af dem.
I Ringsted by fik en restauration et besøg, men også her fandt myndighederne ikke grundlag for at gribe ind over for udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft.
Myndighederne fortsatte sidst på dagen videre til Greve, hvor et indkvarteringssted for udenlandske personer fik et besøg for at kontrollere, om man boede under acceptable forhold. Også ved dette besøg fandt ingen af myndighederne grundlag for at foretage sig yderligere.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Hvalsøvej, Tingerup, Hvalsø – Holbæk

Kl. 15.09 anholdt og sigtede politiet en 62-årig kvinde fra Korsør for spirituskørsel i en personbil: Kort forinden havde hun deltaget i en alkometertest, der indikerede, at hun var spirituspåvirket i en sådan grad, at alkoholkoncentrationen i hendes blodprøve ville give et resultat over 2,00 promille. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev i samme forbindelse gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hendes personbil med henblik på senere konfiskation. Ifølge færdselsloven kan et køretøj beslaglægges med henblik på konfiskation, hvis der er mistanke om, at en alkoholkoncentrationen i blodet vil overstige to promille. Reglen kan også bruges, selv om der er tale om første gang, at en bilist mistænkes for spirituskørsel med så høj promille. Den 62-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Spirituskørsel på ulovlig knallert – Køgevej, Hårlev – Stevns

Kl. 16.50 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 56-årig mand fra Karise for spirituskørsel på en knallert, som politiet mistænkte for at være konstruktivt ændret. Den 56-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev efterfølgende gjort bekendt med, at knallerten var ulovlig. En kontrol af dens hastighed på et rullefelt viste, at den kunne køre mindst 46 km/t mod højst tilladt 30 km/t for en lille knallert. Sagen om den ulovlige knallert vil medføre en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre knallert, men sagerne mod ham vil blive afgjort samlet, når analysen af blodprøven foreligger.

Færdselsuheld – Lyngparken / Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 17.58 var der sket et færdselsuheld mellem en bilist og en knallert i krydset mellem Lyngparken og Slagelsevej. Ingen var dog kommet til skade ved uheldet, hvor en 77-årig mand fra Kalundborg var impliceret som bilist. Han var kørt ad Lyngparken mod syd og ville i krydset ved Slagelsevej svinge til højre. I forbindelse med svingningen blev han påkørt af en lille knallert, der blev ført ad en 36-årig mand fra Jerslev Sj. i østlig retning ad cykelstien på Slagelsevej, men i den forkerte vejside. Politiet har nu optaget rapport om uheldet for at få afklaret de nærmere omstændigheder ved uheldet, inden sagen afgøres.

Butikstyv var efterlyst i forvejen – Stationscentret, Roskilde

Kl. 19.19 anmeldte personalet i supermarkedet Føtex, at en mand var tilbageholdt som mistænkt for at have stjålet varer fra supermarkedet. Politiet fik kontakt til en 38-årig mand fra Roskilde, som var tilbageholdt efter tyveri af to deodoranter til en værdi af 180 kr., idet han ikke havde betalt for dem, inden han forlod supermarkedet. Den 38-årige var i forvejen efterlyst af politiet, idet han tidligere var udeblevet fra et retsmøde i fogedretten i Roskilde i anledning af et økonomisk mellemværende med en kreditor. Han blev derfor frihedsberøvet og anbragt i et arresthus for overnatning, inden politiet tirsdag formiddag afleverer ham i fogedretten. Senere kan han så forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af butikstyverisagen fra Føtex.

Knallertkører væltet i solouheld – Klippingevej, Strøby – Stevns

Kl. 20.54 rykkede ambulancepersonale og politiet ud i anledning af en melding om en forulykket knallertkører. Det viste sig, at der ikke var andre trafikanter involveret i uheldet, hvor en 15-årig dreng fra Haslev under kørsel på en lille 30-knallert var væltet under kørsel på cykelstien ved Maglebyvej. Han havde af ukendte årsager mistet kontrollen over knallerten og var væltet til den ene side. Ambulancepersonalet bragte ham til kontrol på skadestuen, men han var sluppet med diverse knubs. Politiet kunne konstatere, at han ikke havde erhvervet sig et kørekort til kørsel på knallerten, så han kan forvente at blive sigtet herfor. Knallerten var ejet af en 38-årig mand fra Hårlev, som også kan forvente at høre nærmere fra politiet, idet han har overladt føringen af knallerten til en person, som ikke lovligt kunne føre den.

Narkopåvirket motorcyklist flygtede forgæves – Holbæk

Kl. 02.03 ønskede en patrulje at kontrollere en motorcykel, der kørte ad Valdemar Sejrsvej mod syd i den sydlige del af Holbæk by. Politiet kunne se, at motorcyklisten kørte med væsentlig højere hastighed end tilladt, hvorfor politiet gerne ville standse og kontrollere motorcyklisten. Føreren ønskede dog ikke at medvirke hertil og fortsatte med høj fart videre i sydlig retning ad Ringstedvej gennem Kvanløse og videre mod syd stadig med meget høj hastighed. I den nordlige del af Ugerløse kørte motorcyklisten venstre rundt i en rundkørsel og videre gennem Ugerløse, inden motorcyklisten fortsatte ad Østrupvej til Undløse. Her kørte motorcyklen videre ad Øvej og til sidst ad en markvej, hvor motorcyklisten væltede. Herefter stak føreren af til fods, men en hundepatrulje fandt kl. 0219 frem til føreren, som blev anholdt. Der var tale om en 38-årig mand fra Vemmelev, som blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen på motorcyklen. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet en narkometertest indikerede, at han var påvirket af både amfetamin og methamfetamin. Den 38-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, men vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er analyseret, og sagen incl. hans kørsel skal afgøres.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi