Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Vemmelev - torsdag den 24. september


Vemmelev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Pilebækvej, Bjæverskov
Balstrupvej, Balstrup, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Rønnevej, Borup
Harekærgårdsvej, Gershøj, Kirke-Hyllinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Muligt falske 1000 kr.-sedler – Ringsted / Kirke-Hyllinge – Lejre

Onsdag formiddag fik politiet henvendelse fra to supermarkeder fra samme butikskæde i henholdsvis Ringsted og Kirke-Hyllinge om, at de i hver butik havde modtaget en 1000 kr.-seddel, som de mistænkte for at være falsk. Den ene pengeseddel var ifølge kassepersonalet umiddelbart af dårligere papirkvalitet end ægte pengesedler, hvorfor butikspersonalet havde fået mistanke om, at pengesedlen formentlig var falsk. Politiet har nu foreløbigt sikret den ene pengeseddel til nærmere undersøgelse og vil i øvrigt i samarbejde med supermarkederne forsøge at få identificeret kunderne, der har betalt med de måske falske pengesedler.

Pengesedler har uanset værdi indbygget nogle avancerede sikkerhedselementer, der gør dem svære at forfalske. Sikkerhedselementerne består af en vinduestråd med bevægeligt bølgemotiv, et hologram reflekterende lyset i forskellige farver, et vandmærke og en skjult tråd, der kan ses, når pengesedlen holdes op mod lyset. Disse sikkerhedselementer er nemme at kontrollere, hvis man vil kontrollere, om en pengeseddel kunne være falsk. Strafferammen for falskmøntneri går op til 12 års fængsel.

Utryghedsskabende spørgsmål – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 10.59 fik politiet en anmeldelse om, at en gruppe på fem-seks unge mænd i alderen 15-20 år opholdt sig ved togstationen, hvor de chikanerede især de unge rejsende ved at spørge dem, hvor de skulle hen. En patrulje kørte til stedet og fik kun kontakt til to 19-årige mænd fra Holbæk, som fik påtalt deres utryghedsskabende adfærd. De blev sluttelig bortvist fra området. De øvrige i gruppen havde forladt området inden politiets ankomst.

Spirituskørsel – Bygaden, Kundby, Svinninge – Holbæk

KL. 11.30 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Gislinge for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Sigtet for at være sur på politiet – Sydhavnsvej, Kalundborg

Kl. 12.10 var færdselspolitiet i færd med at foretage hastighedskontrol med laserudstyr på Sydhavnsvej i Kalundborg. Blandt de kontrollerede køretøjer var en varebil, der dog ikke blev målt til at køre for hurtigt, idet den mandlige fører tilsyneladende havde opdaget færdselspolitiets fartkontrol på stedet. I stedet for markerede den mandlige fører sin utilfredshed med politiets tilstedeværelse ved at dytte og i øvrigt række sin ene hånd med en strittende finger ud gennem sidevinduet. Færdselspolitiet kørte efter varebilen og fik den standset. Føreren var en 27-årig mand fra Vemmelev, der blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd, da han passerede politiets hastighedskontrol. Han kan nu se frem til en bøde som afgørelse på sagen.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 12.56 anholdt og sigtede politiet en 25-årig kvinde fra Valby for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at hun var påvirket af kokain under kørslen. Hun fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev derefter løsladt.

Ulovlig knallert – Svallerup Landevej, Svallerup, Kalundborg

Kl. 13.45 sigtede færdselspolitiet en 18-årig kvinde fra Høng for at køre på en lille 30-knallert med konstruktive ændringer. Knallerten blev målt på et rullefelt til at kunne køre 47 km/t mod højst tilladt 30 km/t, så føreren kan nu forvente at få både en bøde og en betinget frakendelse af retten til at føre knallert.

Spirituskørsel – Nørregade, Ringsted

Kl. 14.23 fik politiet en anmeldelse om en bilist, der ifølge anmelderens opfattelse kørte hasarderet og herunder var kørt frem mod rødt lys to gange. En patrulje fik kontakt til den anmeldte bilist, der var en spirituspåvirket, 39-årig mand fra Ringsted. Han blev kortvarigt anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil ad Nørregade. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol løslod politiet den 39-årige, der vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er analyseret.

Narkokørsel – H/F Hvilen, Roskilde

Kl. 14.29 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Vallensbæk Strand for narkokørsel i en personbil i kolonihaven. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet politiet mistænkte ham efter en narkometertest for at være påvirket af hash under kørslen i bilen.

Færdselsuheld – Næstvedvej / Hovmarksvej, Ringsted

Kl. 15.22 var det sket et sammenstød mellem en bilist og en cyklist i krydset, så en ambulance var blevet tilkaldt. Det viste sig, at en 52-årig kvinde fra Borup var kørt i en personbil ad Næstvedvej mod nord og ville svinge til venstre ad Hovmarksvej mod vest. I forbindelse med svingningen blev hun påkørt på højre forskærm af en 52-årig mand fra Ringsted, der kørte på cykel i modsat retning ad Næstvedvej. Cyklisten blev tilset af ambulancepersonalet, idet han havde fået en mindre hudafskrabning på issen, da han væltede som følge af sammenstødet. Cyklisten blev dog ikke indbragt til skadestuen trods skaden, men politiet optog rapport om uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselsloven for bilistens vedkommende.

Færdselsuheld – Omfartsvejen / Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 15.26 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet to biler var stødt sammen i krydset. Det viste sig, at en 18-årig kvinde fra Gislinge i en personbil var kørt ad Omfartsvejen mod øst. I krydset ved Kalundborgvej foretog hun et venstresving, men blev herunder påkørt af en modkørende varebil, der blev ført af en 39-årig mand fra Snertinge ad Omfartsvejen mod vest. Sammenstødet medførte, at kvindens personbil blev skubbet ind i et vejskilt, som blev ødelagt. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om, fordi kvinden mistænkes for at have overtrådt færdselsloven i forbindelse med svingningen.

Redningsaktion til søs – Bjerge sydstrand, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 17.44 slog pårørende til en sejler alarm, fordi den jolle, som en mand sejlede i, var kæntret, så manden var i nød og forsøgte at holde fast i jollen. Det lokale redningsberedskab iværksatte sammen med en redningshelikopter en redningsaktion og fik en våd og afkølet, 76-årig mand fra Frederiksberg reddet i land. Manden blev efterfølgende i en ambulance kørt til sygehuset i Holbæk, hvor han blev indlagt, idet hans kropstemperatur var faldet efter det ufrivillige ophold i vandet. Også mandens jolle blev bjærget, så redningsaktionen blev afblæst kl. ca. 18.30.

Narret til at udlevere personlige oplysninger – Mannerup, Lejre

Kl. 17.51 fik politiet en henvendelse fra naboen til en dybt rystet, 71-årig kvinde fra Lejre, som oplyste, at hun ca. 30 minutter tidligere var blevet ringet op af en ukendt person, der fik hende franarret oplysninger om både kreditkort og hendes Nem-ID. Kort efter samtalen var en mand ankommet til ofrets bopæl og havde fået et dankort samt muligvis koden hertil udleveret. Efterfølgende havde den 71-årige konstateret, at der uberettiget var hævet 15.000 kr. fra hendes bankkonto, idet pengene var hævet i en pengeautomat formentlig i enten Borup eller Viby. Politiet har nu optaget rapport om sagen og skal have afhørt offeret nærmere, når hun er i stand hertil.

Politiet vil dog gerne gentage opfordringen om at holde oplysninger om kreditkort og Nem-ID-koder for sig selv, idet udlevering af disse oplysninger til ukendte personer som regel resulterer i misbrug.

Brand i container – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 18.45 måtte en patrulje tilkalde brandvæsnet, da patruljen havde opdaget en brand i en container. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, inden der skete større skade. Ifølge brandvæsnets oplysninger havde der også været brand i samme container dagen forinden. Politiet undersøger nu årsagen til branden nærmere.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der måtte have set noget mistænkeligt i nærheden af den brændende container, inden politiet opdagede branden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld / narkokørsel – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 21.34 var det sket et færdselsuheld på Skovvejen i østlig retning ved Nr. Jernløse, idet to bilister var impliceret. Det viste sig, at en 22-årig mand fra Holbæk var kørt i en personbil i østlig retning og med højere hastighed end den forankørende varebil ført af en 71-årig mand fra Regstrup. Den 22-årige var formentlig uopmærksom og ramte derfor bageste venstre hjørne på varebilen. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, men uheldet bevirkede, at begge vognbaner i østlig retning blev spærret. Politiet fik mistanke om, at den 22-årige var påvirket af narkotika under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med sigtelse og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Kl. ca. 23.00 var oprydnings- og bjærgningsarbejdet afsluttet på uheldsstedet, så vejen atter var farbar i østlig retning.

Spirituskørsel – Kærbyvej, Kalundborg

Kl. 23.46 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var kørt ind i en have på en privat adresse. Føreren af bilen forsøgte at køre fra stedet, men det lykkedes ikke, så politiet fik ved ankomst til stedet oplyst, at den mandlige fører var stukket af og forsvundet i retning ad jernbanen. Politiet optog forfølgende til fods, indtil manden forsvandt i noget grønt område ved jernbanen. En tilkaldt hundepatrulje fik dog fundet frem til manden, som var en 29-årig mand fra Nykøbing Sj. Han var i besiddelse af bilnøglen til den forulykkede bil og var desuden påvirket af spiritus og formentlig også narkotika, så han blev sigtet for spiritus-/narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer. DSB / Banedanmark var blevet underrettet om politiets arbejde ved jernbanen, så togene kørte i en kort periode med nedsat hastighed på strækningen. Den 29-årige var ikke ejer af den forulykkede bil, hvis ejer efterfølgende blev anmodet om at få bilen fjernet snarest muligt.

Bil udbrændt – Vestre Ringvej, Borup – Køge

Kl. 01.31 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brændende bil, der stod på en parkeringsplads. Trods brandvæsnets indsats lykkedes det ikke at redde bilen, som udbrændte. Ved politiets foreløbige undersøgelse blev det klarlagt, at der var tale om en varebil hjemmehørende i Køge, men ikke meldt stjålet på undersøgelsestidspunktet. Politiet skal derfor nu undersøge de nærmere omstændigheder i forbindelse med branden i varebilen.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte have set noget mistænkeligt ved parkeringspladsen forud for branden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand i skraldespande – Åstræde, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 02.14 fik politiet via alarmcentralen melding om, at brandvæsnet var rykket til brand i tre skraldespande og et træ. Branden var blevet opdaget af en beboer, hvis skraldespande der var ild i. Politiet kunne dog konstatere sammen med brandvæsnet, at brandskaderne kun i den ene skraldespand ikke var så omfattende, men årsagen til brandens opståen skal dog undersøges nærmere af politiet.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte have set noget mistænkelig i området forud for anmeldelsen om branden kl. 02.14. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.


OPFØLGNING


To mænd anholdt i sag om overfald på mand i Gundsømagle – Roskilde

To unge mænd blev sent onsdag eftermiddag anholdt som mistænkte for også at have en rolle i overfaldet på en 31-årig lokal mand torsdag den 17. september 2020, hvor han kl. 22.46 blev fundet med alvorlige kvæstelser på Stoustrædet i Gundsømagle. Den 31-årige døde senere af sine kvæstelser.
Se pressemeddelelsen udsendt i går onsdag.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi